Top CTA Currencies Hub

Valuta CFD handel

Overzicht beleggen in valuta

Wat is valutahandel? In wezen is het het kopen en verkopen van valuta, waarbij je de ene muntsoort ruilt voor een andere. Al vele jaren lang handelen mensen in valuta - hetzij om te gebruiken tijdens het reizen naar verschillende landen, dan wel als investering. Vandaag de dag kiezen veel mensen ervoor om te speculeren op de prijs van valuta, in de vorm van CFDs.
 
Er zijn vele soorten valuta op de wereld en hun prijs weerspiegelt normaliter de stand van de economie van het land waar ze bij horen. Valutahandelaren gebruiken doorgaans economische rapporten en financieel nieuws om informatie te verzamelen over de specifieke valuta waarin ze willen handelen en om zo de toekomstige prijsbewegingen te kunnen voorspellen.

Valutahandel in de vorm van CFDs

Jaren geleden werd valutahandel op grote schaal alleen door grote beleggers gedaan, zoals banken of zelfs, in bepaalde gevallen, door overheden. Vandaag de dag echter verhandelen veel mensen online valuta in de vorm van CFDs (Contracts for Difference). Als u in CFDs belegt hoeft u de valuta niet daadwerkelijk te kopen en te verkopen om te kunnen deelnemen aan de valutamarkt. In plaats daarvan speculeert u op de koers. 
 
Onthoud: wanneer u valuta verhandelt, dan verkoopt u altijd de ene muntsoort en koopt u een andere. Daarom worden valuta tegen elkaar uitgeruild - in paren. Vestle biedt een ruime keus aan currency paren uit de hele wereld aan, hetgeen een spreiding van uw portefeuille mogelijk maakt met minimaal risico.


Instrument Verkoop Koop Verandering
Instrument Verkoop Koop Verandering
Instrument Verkoop Koop Verandering
Instrument Verkoop Koop Verandering
Instrument Verkoop Koop Verandering
Instrument Verkoop Koop Verandering
Instrument Verkoop Koop Verandering

Short beleggen versus long beleggen

Als u handel in valuta CFDs, kunt u twee kanten op speculeren - omhoog of omlaag - en u kunt posities openen die uw verwachting weergeven of de koers van een specifieke munt zal stijgen of dalen. Als u denkt dat de prijs zal dalen, opent u eenvoudig een 'Verkoop' (short) positie. Als u denkt dat hij zal stijgen, open den dan een 'Koop'(long) positie.

Een valuta CFD positie openen bij Vestle

Het maakt niet uit of u wilt beleggen via uw PC, smartphone of tablet, de handelsplatforms en de app van Vestle stellen u in staat om nieuwe posities te openen in een paar handige stappen:
 1. Kies een currencypaar CFD
 2. Bepaal de omvang van uw positie
 3. Kies richting (Koop of Verkoop)
 4. Open uw positie
Onthoud: u kunt ook orderlimieten stellen zoals take profit en stop loss. Dat betekent dat u een limiet kunt instellen waarop de posities automatisch wordt gesloten. Dit stelt u in staat uw posities te managen zelfs wanneer u niet online bent en ook stelt het in staat om meerdere posities tegelijk beter te managen.
 
Vestle biedt vele handige instrumenten aan die u kunnen helpen bij het managen en monitoren van uw posities, inclusief educatieve middelen, informatie en marktindicatoren. We bieden ook updates via onze economische kalender, mededlingen en live koersen. 
 


Factoren die de valutaprijzen kunnen beïnvloeden zijn:

 • Inflatie
 • Economische gegevens
 • Werkloosheidscijfers
 • Opkoopprogramma's van de centrale bank
 • Staatsschuld
 • Politiek / geopolitiek
 • Natuurrampen
 • De prijs van belangrijke valuta zoals de USD

Hefboom valutahandel

Als belegt bij Vestle kunt u besluiten om een beleggingsinstrument te gebruiken dat hefboom heet. Een hefboom stelt CFD-beleggers in staat om hun handelsvermogen te vergroten, terwijl het risico ook toeneemt. 
 
Hier is een voorbeeld:
Met een investering van €500 kunt u posities openen tot een waarde van €15,000, door een hefboom te gebruiken van 30:1.
Een hefboom stelt u in staat om grote posities te openen met een relatief kleine investering, maar omdat het ook een riskant beleggingsinstrument is, moet het slechts worden ingezet met voldoende training en kennis van zaken. 
 


Onze meest populaire valuta CFDs

AUD/USD
Australian Dollar vs. US Dollar
EUR/JPY
Euro vs. Japanese Yen
EUR/USD
Euro vs. US Dollar
GBP/JPY
British Pound vs. Japanese Yen
GBP/USD
British Pound vs. US Dollar
NZD/USD
New Zealand Dollar vs. US Dollar
USD/CAD
US Dollar vs. Canadian Dollar
USD/CHF
US Dollar vs. Swiss Franc
USD/JPY
US Dollar vs. Japanese Yen