Top CTA Indices Hub

Index CFD beleggen

Index beleggingsoverview

Index beleggen is een relatief nieuwe en interessante manier om te investeren in financiële markten. De prijs van een index is samengesteld uit de prijzen van meerdere verhandelbare instrumenten, hoewel sommige onderdelen mogelijk een grotere invloed hebben op de uiteindelijke prijs. Dit betekent dat als u belegt in een index, u in feite in een mandje van instrumenten belegt, in plaats van in de prijs van een specifiek aandeel of een grondstof. 
 
Indexhandel stelt mensen in staat om in een specifieke sector van de economie te beleggen en ook om risico's af te dekken. Aangezien indices zijn samengesteld uit meerdere instrumenten (die allemaal de prijs ervan kunnen beïnvloeden), kunnen beleggers profiteren van informatie en van updates betreffende de economische sector van die specifieke index. Bij Vestle kunt u beleggen in financiële CFD instrumenten die de performance van de indices volgen. 

Beleggen in indices in de vorm van CFDs

CFD staat voor Contracts For Difference. Als u belegt in een index CFD koopt u niet werkelijk de specifieke index, maar u speculeert op de prijs. U kunt bijvoorbeeld beleggen in de US 500, een CFD instrument dat is gebaseerd op de performance van de S&P 500, of de Germany 30 - een CFD instrument dat is gebaseerd op de performance van de Duitse Dax 30.
 
Vestle biedt vele indices aan uit verschillende regio's hetgeen een diversificatie van uw portefeuille mogelijk maakt. De meeste zijn samengesteld uit aandelen, maar er zijn een paar uitzonderingen. De VIX bijvoorbeeld, ook bekend als de angstmeter, meet de veronderstelde volatiliteit van de S&P 500 en u kunt erin handelen bij Vestle in de vorm van een CFD. 

Index beleggingsoverview

Instrument Verkoop Koop Verandering
Instrument Verkoop Koop Verandering
Instrument Verkoop Koop Verandering
Instrument Verkoop Koop Verandering
Instrument Verkoop Koop Verandering
Instrument Verkoop Koop Verandering
Instrument Verkoop Koop Verandering

Short beleggen versus long beleggen

Als u handelt in index CFDs, kunt u posities openen ongeacht of u denkt dat de prijs zal stijgen of dalen. Als u denkt dat de prijs zal dalen, opent u een 'Verkoop' (short) positie. Als u denkt dat hij zal stijgen, open dan een 'Koop' (long) positie.

Een index CFD positie openen met Vestle

Dankzij het Vestle beleggingsplatform kunt u altijd en overal beleggen via uw PC, smartphone of tablet. Wilt u een nieuwe positie openen? Volg deze stappen: 
 1. Kies een index CFD
 2. Bepaal de omvang van uw positie
 3. Kies richting (Koop of Verkoop)
 4. Open uw positie
Onthoud: u kunt altijd orderlimieten stellen zoals take profit en stop loss. Dat betekent dat u uw uitstapmomenten vooraf kunt vastleggen, waardoor u uw posities beter kunt managen.
 
Voor uw gemak is ons handelsplatform uitgerust met vele handige beleggingsinstrumenten en informatie. Een economische kalender, live koersen en marktindicatoren zijn allemaal beschikbaar naast verschillende educatiemiddelen.


Factoren die invloed kunnen uitoefenen op index prijzen zijn:

 • Omzetcijfers
 • Politiek en geopolitiek
 • Fiscale veranderingen
 • Rentebesluiten
 • Consumentenvoorkeuren
 • Natuurrampen
 • Technologische ontwikkelingen
Factoren die invloed kunnen uitoefenen op index prijzen zijn:

Index trading met een hefboom

Een hefboom is een handelsinstrument fat vaak wordt gebruikt door CFD beleggers.
 
Wilt u een voorbeeld? Neem een kijkje:
 
Met een investering van €500, kunt u deals openen tot €10,000, door gebruik te maken van een hefboom van 20:1.
 
Zoals u ziet stelt de hefboom u in staat grote posities te openen met een relatief kleine investering, maar omdat het ook een risicovol instrument is moet u het alleen inzetten met voldoende ervaring, inzicht en training.

Index trading met een hefboom

Most popular index CFDs

Europe 50
Europa EURO STOXX 50 (vs. Euro)
France 40
Frankrijk CAC 40 (vs. Euro)
Germany 30
Duitsland DAX 30 (vs. Euro)
Italy 40
Italië FTSE/MIB 40 (vs. Euro)
Japan 225 (USD)
Japan Nikkei 225 (vs. Amerikaanse Dollar)
Japan 225 (Yen)
Japan Nikkei 225 (vs. Japanse Yen)
Netherlands 25
Nederland AEX 25 (vs. Euro)
Spain 35
Spanje IBEX 35 (vs. Euro)
UK 100
UK FTSE 100 (vs. British Pound)
US 30
US Dow Jones Industrial Average 30 (vs. Amerikaanse Dollar)
US 500
US S&P 500 (vs. Amerikaanse Dollar)
US Tech 100
US NASDAQ 100 (vs. Amerikaanse Dollar)